Xavi: Bili smo superiorni

Barcelona prokockala veliku prednost

Xavi: Bili smo superiorni

Adnan Beganović

U sinoćnjem spektaklu na Emiratesu Barcelona je imala prednost od dva pogotka i pitanje putnika u polufinale mogla je riješiti već u prvom susretu, no Arsenal se uspio vratiti.

Igrači Barcelone zadovoljni su prikazanom igrom, no pomalo i tužni što su prokockali ogromnu prednost.

"Pokazali smo vrijednost. Odigrali smo izvanredno protiv sjajnog protivnika i zaslužili smo pobjedu", rekao je Dani Alves za španjolske medije i dodao:

"U prvom poluvremenu smo dominirali, a i u drugom smo stvarali šanse. Arsenal se probudio u drugom dijelu, zaigrao dosta bolje, no mislim da smo sve u svemu pružili sjajnu partiju i da smo bili bliže pobjedi. Međutim, ne trebamo tugovati, rezultat je ipak pozitivan."

Veznjak katalonske momčadi Xavi smatra da je utakmica bila sjajna, te da u revanšu on i njegovi saigrači moraju odigrati na isti način.

"Utakmica je bila izvanredna i osjećalo se da smno mnogo superiorniji. Dominirali smo terenom i pitanje putnika u polufinale mogli smo sinoć riješiti. Prvi Arsenalov pogodak plod je naše pogreške, a ukoliko želimo u polufinale u revanšu moramo odigrati na isti način", rekao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.