Xavi do 2016. u Barceloni

Na Nou Campu sve po planu

Xavi do 2016. u Barceloni

Edmir Škorić

Španski reprezentativac Xavi je potpisao dvogodišnje produženje ugovora sa Barcelonom, pa će tako sa Kataloncima ostati vezan do 2016. godine.

Vrlom igraču sredine terena ugovor je važio do 2014. godine, ali su na Nou Campu dogovorili produživanje na još dvije godine. Xavi (30) kratko je napustio reprezentaciju Španije na SP-u, kako bi potpisao ugovor u društvu klupskog predsjednika Joan Laporte.

Xavi je u Barcelonu stigao sa 11 godina, a nakon što mu istekne ugovor imat će 36 godina. Dakle, čitavu svoju karijeru proveo je na Nou Campu. Koliko je cijenjen u Barceloni, pokazuje i otkupna klauzula, pa tako klub koji ga želi dovesti mora platiti najmanje 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.