Xavi: Ibrahimović je zvijer
Xavi Hernandez

Xavi: Ibrahimović je zvijer

Zlatan Ibrahimović neće morati samo opravdati očekivanja medija i navijača u Barceloni, već će morati zadobiti povjerenje i svojih saigrača.

Mnogo igrača Barcelone izrazilo je podršku i divljenje Ibrahimovićevom predhodniku Samuelu Eto’ou, koji je otišao put Intera.

“Istina je da je Eto’o ostavio dubok trag u Barceloni i sigurno je da će nam svim nedostajati”, rekao je mozak igre Barcelone i reprezentativac Španije Xavi.

Međutim, vezni igrač katalonskog ponosa svjestan je i kvaliteta Zlatana Ibrahimovića.

“Fizički, Zlatan Ibrahimović je zvijer. Ima sve predispozicije da uspije. Ipak, ne želeći da pravim neke usporedbe, Eto’o je fudbaler koji je dio Barcine istorije, a sa Zlatanom ćemo vidjeti kako će ići”, dodao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.