Xavi iskritikovao Mourinha

"Važan mu je samo rezultat"

Xavi iskritikovao Mourinha

Edmir Škorić

Veznjak Barcelone Xavi Hernandez uputio je kritiku na račun bivšeg trenera Real Madrida, Josea Mourinha...

Xavi je rekao da momčadi koje je Mourinho vodio nisu ili ne igraju lijep nogomet. 

"Za mene je Pep Guardiola važna osoba, a Jose Mourinho je neko kome je važan samo rezultat. Za sebe kaže da je poeban jer je osvojio mnogo trofeja u različitim zemljama, ali mi se ne svia kako igraju njegove ekipe. Ko se još sjeća Intera koji je prije nekoliko godina bio prvak Evrope? Mou nema nikakvu zaostavštinu, za razliku od, primjerice, Johana Cruyffa", rekao je Xavi, dodavši:

"Di Matteo je isti kao i Mourinho. Osvojio je Ligu prvaka, no njegova ekipa uopšte nije igrala nogomet. Sretan sam što igram u Barceloni koja ima svoju filozofiju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.