Xavi: Kandidati smo, ali ne i favoriti

Xavi: Kandidati smo, ali ne i favoriti

Edmir Škorić

Španjolski reprezentativac Xavi Hernandez kaže kako Furija nije favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka, ali da ima šansu doći do kraja turnira u Južnoafričkoj Republici.

"Kandidati smo za naslov, ali nismo favoriti. Znamo da možemo doći do naslova prvaka, ali svakako moramo biti oprezni. Naša snaga je u tome da u svako takmičenje ulazimo s oprezom", kazao je Xavi, koji misli da su  glavni favoriti Mundijala Francuska, Brazil,  Italija, Njemačka i Argentina.

Španjolska će na SP-u igrati u skupini sa Švicarskom, Hondurasom i Čileom, a podsjetimo da su prije dvije godine osvojili naslov evropskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.