Xavi: Madridski mediji predstavljaju Messija kao lošu osobu

Xavi stao u odbranu saigrača

Xavi: Madridski mediji predstavljaju Messija kao lošu osobu

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih veznih igrača na svijetu Xavi Hernandez izjavio je danas za španski dnevni list Sport kako madridski mediji žele da Lionela Messija predstave kao lošu osobu.

Marca je nakon prvog meča polufinala Kupa kralja pisala o tome kako je Messi vriješao fudbalera Kraljeva Alvara Arbelou i pomoćnog trenera Aitora Karanku, ali Xavi je rekao kako su sve to gluposti madridskih medija.

"To su gluposti. Zašto ne govorimo samo o fudbalu? Ovo traje 100 godina i nastaviće i dalje da se dešava. Ko god izgubi utakmicu bude ljut na kraju. Nisam vidio da se to dogodilo, ali oni žele da ga predstave kao lošu osobu. Messi je takmičar i uvijek će to biti", rekao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.