Xavi: Manchester je favorit u finalu

Xavi: Manchester je favorit u finalu

Edmir Škorić

Kreativac Barcelonine igre, Xavi Hernandez, smatra kako je Manchester United u finalu Lige prvaka protiv njegove momčadi.

Premda će danas svi reći kako Barcelona igra "nogomet iz bajke", Xavi ističe kako njegov tim nije favorit nad Manchesterom u finalu Lige prvaka, koje će se 28. maja odigrati na Wembleyu u Londonu.

"Manchester je favorit. Oni su sjajna momčad koja također voli igrati nogomet, što bi moglo možda biti i dobro za nas. Nadam se da možemo pobijediti, ali United je jako kvalitetna momčad", istakao je Xavi.

Inače, 2009. godine finale se igralo u Rimu na Olimpicu, a tada je Barcelona protiv Uniteda slavila s 2:0. Na Nou Campu priželjkuju reprizu tog finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.