Xavi: Mourinho neće biti zapisan u fudbalskoj historiji

Između igrača Barce i Reala vlada prijateljska atmosfera

Xavi: Mourinho neće biti zapisan u fudbalskoj historiji

A. Haznadarević

Veznjak Barcelone i reprezentacije Španije Xavi Hernandez je priznao da između igrača Barcelone i Reala unutar reprezentacije vlada odlična atmosfera, te je na svoj način odgovorio na pitanje da li je Jose Mourinho bolji trener od sada već bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiole.

Tridesetdvogodišnji veznjak je dao svoje mišljenje o ovoj dvojici trenera koje se Portugalcu ni najmanje neće svidjeti:

"Mourinho neće biti zapisan u fudbalskoj historiji", istakao je Xavi, a zatim pojasnio svoje mišljenje:

"Za mene je najbolji Guardiola, u četiri godine koliko je vodio klub, napravio je fudbalsku revoluciju. Na primjer, Chelsea je ovojio Ligu šampiona ove godine, ali je Barca ostala mjerilo kvalitete svjetskog fudbala."

Barcelonin veznjak je zatim upitan o odnosu sa saigračima iz reprezentacije koji inače igraju u taboru najljućeg Barcinog protivnika, Real Madrida:

"Ja sam veliki prijatelj sa Ikerom, i to se uvijek stavlja ispred svega", poručuje Xavi, kojem ni malo ne smeta to što je Casillas vođa rivalskog kluba, te smatra da prijateljstvo treba staviti ispred svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.