Xavi nadmašio i Miguelija

Xavi nadmašio i Miguelija

Edmir Škorić

Španski reprezentativac Xavi svojim golom u 34. minuti donio je Barceloni gostujuću pobjedu nad Granadom (1:0) i ujedno postao Barcin igrač s najviše nastupa u Primeri.

Bio je to Xavijev 392. nastup u dresu Barcelone kada su u pitanju prvenstvene utakmice. Nadmašio je tako Miguelija, odbrambenog igrača koji je od 1973. do 1989. godine 391 puta oblačio dres katalonskog sastava u domaćem prvenstvu.

Xavi je Barcin produkt, počeo je u B momčadi 1997. godine, a godinu kasnije zaigrao je i za prvi tim. Dosad je postigao 42 gola za aktuelnog evropskog prvaka. 

Nastupao je za sve uzraste španske reprezentacije, s kojom je osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ali i Svjetsko prvenstvo za mlade igrače 1999. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.