Xavi najbolji igrač za 2010. godinu

Xavi najbolji igrač za 2010. godinu

Vezista Barcelone Xavi Hernandez najbolji je igrač za ovu godinu prema izboru čitatelja portala Marca.com. Za veznjaka katalonskog kluba je glasalo čak 56.1 posto od 23.000 čitatelja, koliko ih je učestvovalo u anketi.

Iza Xavija su ostali njegov klupski i reprezentativni kolega Andres Iniesta (17 posto), zatim vezista Intera Wesley Sneijder (13.6 posto), napadač Atletico Madrida i najbolji igrač Mundijala Diego Forlan (6.8 posto) i Lionel Messi, koji je skupio 6.6 posto glasova.

Dan prije nego što je Marca javno objavila rezultate ankete trener Reala Jose Mourinho je istakao kako su jedini kandidati  za ovo priznanje Sneijder i Xavi, ali da bi, ipak, Sneijder trebao dobiti nagradu. Ipak, čitatelji Marce nisu se složili sa portugalskim stručnjakom na klupi Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.