Xavi ne igra protiv Italije, propušta Real?

Xavi ne igra protiv Italije, propušta Real?

Edmir Škorić

Španska nogometna repezentacija u srijedu će protiv Italije odigrati prijateljsku utakmicu. Istu će zbog povrede propustiti Barcelonin veznjak Xavi Hernandez.

Španski nogometni savez u ponedjeljak je saopštio kako 31-godišnji Xavi neće putovati u Bari na prijateljski susret zbog povišenih bolova u mišiću desne noge. Za sada iz pomenutog Saveza nisu najavili novi dodatni poziv.

Osim što neće igrati protiv Italije, Xavijev nastup upitan je i za nedjeljnu utakmicu španskog Superkupa protiv madridskog Reala.

Ranije je nastup u Bariju otkazao i Realov stoper Sergio Ramos, kojeg je zamijenio Nacho Monreal iz Malage.

Inače, Španija se priprema za nastavak kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine, a 6. septembra igra protiv Lihtenštajna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.