Xavi: Ne želim sjediti na klupi, mogu dosta dati Barceloni

Nakon što je izgubio mjesto u timu

Xavi: Ne želim sjediti na klupi, mogu dosta dati Barceloni

Mjesto u početnoj postavi Barcelone nedavno je izgubio i iskusni 34-godišnji vezista Xavi Hernandez koji je po prvi put nakon dolaska Luisa Enriquea progovorio o degradaciji svog statusa.

"Želim igrati što više i promijeniti svoju trenutnu situaciju u klubu. Naravno da je klub na prvom mjestu i da o svemu odlučuje trener, ali ne krijem da nisam sretan s klupom. Mogu i dalje dati veliki doprinos", izjavio je Xavi, te dodao:

"Niko mi nije garantovao da ću igrati, a sa Enriqueom nisam sklapao nikakve dogovore o statusu. Uživat ću u svakoj minuti koju dobijem na terenu i nadam se da će s tim momčad profitirati. Na meni je sada da izdržim sve zahtjeve koji mi se budu postavljali, te da radim ponizno i natjeram trenera da se predomisli", zaključio je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.