Xavi: Nismo nepobjedivi

Xavi: Nismo nepobjedivi

Edmir Škorić

Barcelonin veznjak Xavi Hernandez kazao je kako njegova momčad nije nepobjediva, te je dobio uporediti Lionela Messija s bilo kojim drugim igračem.

Do kraja španskog prvenstva ostalo je 13 utakmica, a Barcelona ima 10 bodova zaostatka za liderom Real Madridom. Katalonci su sve dalje od odbrane naslova. Zna to i Xavi.

"Nismo nepobjedivi. Uostalom, deset bodova smo iza Real Madrida u Primeri. Pokušat ćemo se vratiti, ali to ne ovisi o nama samima, to ovisi i o Realu", kazao je Xavi, koji je ponovo izrazio želju za ostankom Pepa Guardiole.

"Ne želim da ode, želim da obnovi ugovor i da bude s nama još dugo godina. Dao nam je povjerenje".

Lionel Messi je ušao u povijest, te je sinoć u utakmici s Bayerom postigao čak pet golova, a toliko za 90 minuta ranije u Ligi prvaka nije uspio postići niti jedan drugi igrač.

"Leo je neusporediv, ne možete ga usporediti s bilo kojim drugim igračem. Vi novinari imate tendeciju da poredite najveće igrače, što je logično, ali Messi je jedinstven, niko nije poput njega. Toliko puta je napravio razliku i stalno učestvuje u igri. Kada ne postiže golove, onda mu pripada uloga asistenta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.