Xavi: Pobijediti za Puyola i Villu

U čast odsutnih i povrijeđenih

Xavi: Pobijediti za Puyola i Villu

Edmir Škorić

Jedan od ključnih igrača španske nogometne reprezentacije, veznjak Xavi Hernandez, izrazio je želju da momčad napravi dobar rezultat i posveti ga Carlesu Puyolu i Davidu Villi.

Barcelonin dvojac je uvršen u momčad i nalazi se na Euru sa ostatkom reprezentacije, no zbog povreda neće odigrati nijednu utakmicu. U njihovu čast će Furija pokušati sutra pobijediti Hrvatsku u posljednjem kolu grupe C.

 

"Puyol je vođa, pobjednik. Villa je naš povijesni strijelac. Ali oni nisu ovdje. Probat ćemo im donijeti radost. I dalje su velikani, ali povrede su odavno dio nogometa. No, i njihove zamjene daju sve od sebe za Španiju", kazao je Xavi.

 

Španiji je dovoljan i bod protiv Hrvatske da osigura plasman u četvrtfinale Eura. Furija, predvođena selektorom Vicenteom del Bosqueom, brani naslov evropskog prvaka iz 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.