Xavi predložio zamjenu za Valdesa

Forester stiže u Barcu?

Xavi predložio zamjenu za Valdesa

Midhat Šljivak

Na kraju sezone golman Victor Valdes odlazi iz redova španskog prvaka Barcelone, a veznjak katalonskog tima Xavi Hernandez predložio je zamjenu za dugogodišnjeg prvog golmana tima.

Prema njegovom mišljenju, najbolje rješenje za poziciju golmana je Celticova "jedinica" Fraser Forster, koji je Xavija impresionirao u međusobnim susretima.

"Forster je golman kojeg jako dobro poznajemo. Ne mogu reći da ga gledam svake sedmice, ali kad smo igrali sa Celticom, pokazao je da je svjetska klasa. Može uspjeti u klubu kao što je Barcelona, a kako brani uvjeren sam da će ga mnogi veliki klubovi tražiti", rekao je Xavi.

Sa Barcelonom su se povezivali Marc-Andre ter Stegen i Pepe Reina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.