Xavi produžio ugovor sa Barcelonom

Novi ugovor za Xavija

Xavi produžio ugovor sa Barcelonom

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih veznjaka svijeta, Xavi Hernandez, produžio je danas ugovor sa ekipom Barcelone na još dvije godine.

Sa novim ugovorom, Barcelona će zadržati Xavija u klubu do 30. juna 2016. godine, a 33-godišnji veznjak karijeru će tako najvjerovatnije okončati na Camp Nou.

Xavi je cijeli karijeru proveo u Barceloni, a nakon zvaničnog debija u Superkupu protiv Mallorce u augustu 1998. godine, gdje je postigao i gol, postao je nezamjenjiv član katalonskog tima.

Proteklih 15 godina Xavi je sa Barcelonom osvojio šest titula prvaka Španije, tri titule Lige prvaka, dva Kupa kralja, pet titula u Superkupu Španije, dva Superkupa Evrope te dvije titule klupskog prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.