Xavi: Razočarao me, nismo ga učili u Barceloni takvim stvarima

Legenda Barce o Neymaru

Xavi: Razočarao me, nismo ga učili u Barceloni takvim stvarima

Endin Čaušević, foto: EPA

Legendarni fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, gotovo cijelu svoju karijeru proveo je u dresu katalonskog kluba s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti i to u više navrata.

Xavi je na ljeto 2015. godine nakon trostruke krune odlučio da napusti Barcelonu i karijeru nastavi u dalekom Kataru gdje će se i penzionisati. Španski veznjak pomno prati igre svog bivšeg kluba i priznao je da će se sigurno jednog dana vratiti u Barcelonu.

Ovaj vezni fudbaler se rijetko oglašava u medijima, ali sada je jednostavno morao nakon što je saznao da će dojučerašnji igrač Barcelone Neymar tužiti klub. Brazilac traži 26 miliona eura od Barce za lojalnost iako je svega nekoliko dana nakon što je na snagu stupio novi ugovor s tom klauzulom napustio klub.

Barcelona je odbila da isplati novac Neymaru, a brazilski fudbaler je odlučio da angažuje advokate koji su poslali tužbu. Xavi nije krio da je razočaran postupkom fudbalera koji će proveo četiri veoma uspješne godine na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moram priznati da me je Neymar zaista razočarao, te da ga nismo u Barceloni učili takvim stvarima. Možda je bilo najbolje za klub i igrača da ode, ali stvari koje on radi ne priliče fudbaleru kao što je on i čine ga manjim igračem. Iskreno se nadam da će iz svega ovoga izvući pouku i da će pokazati više poštovanja", rekao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi