Xavi: Susret s Chelseajem najvažniji je u sezoni

Barca napada zaostatak jednog gola

Xavi: Susret s Chelseajem najvažniji je u sezoni

Edmir Škorić

Prvi finalist ovosezonske Lige prvaka bit će poznat u utorak nakon utakmice između Barcelone i Chelseaja na Nou Campu.

Branitelj naslova pokušat će da nadoknadi zaostatak od jednog gola iz prvog meča u Londonu, u kojem je Chelsea na Stamford Bridgeu" slavio pogotkom Drogbe.

Njegov nastup u Barceloni je pod znakom pitanja zbog povrede koljena, zbog koje je propustio i posljednji prvenstveni meč protiv Arsenala. No, trener londonskog tima Roberto Di Matteo nada se da će ipak na raspolaganju imati reprezentativca Obale Slonovače.

"Povrijedio je koljeno i zato sam ga poštedio. Mislim da se oporavio i da će zaigrati", kazao je Di Matteo.

Barcelona će sutra pokušati da ostvari pobjedu i plasira se u finale čime bi spasila sezonu u kojoj će najvjerovatnije ostati bez titule u prvenstvu Španije.

Nakon poraza od Reala mediji su optužili trenera Barcelone Pepa Guardiolu da je pogriješio kada je meč počeo bez Piquea, Fabregasa i Pedra. Susret je s klupe počeo i Sanchez, koji je postigao pogodak za izjednačenje. On će se sutra sigurno naći u početnoj postavi, kao i Pique i Fabregas. Jedan od ključnih igrača Guardioline ekipe mogao bi da bude Xavi, koji nije blistao u meč s Realom.

"U utorak nas očekuje najvažniji meč sezone i mislim da će uz nas biti navijači. Možemo spasiti sezonu, sve je u našim rukama", izjavio je Xavi.

Susret počinje u utorak u 20 sati i 45 minuta.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu u Madridu igraju Real i Bayern. Prednost iz prvog meča ima bavarski tim (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.