Xavi svojoj kolekciji trofeja pridodao još jedan trenerski
Foto: EPA

Niže uspjehe u Katru

Xavi svojoj kolekciji trofeja pridodao još jedan trenerski

Legenda Barcelone Xavi Hernandez u svojim igračkim danima osvojio je čak 32 trofeja. 

No, broj njegovih titula raste i otkako je postao trener.

Ikona Barce danas je predvodio Al Sadd do pobjede u Katarskom kupu u kojem je u utakmici za naslov njegova momčad golovima Baghdada Bounedjaha s 2:0 bila bolja od Al Duhaila.

Današnji trofej njegov je peti otkako je 2019. zasjeo na klupu kluba u kojem se oprostio od profesionalne karijere. Ono što mu još uvijek nedostaje je naslov katarskog prvaka, ali Xavi ima izglede i to velike da i to ostvari. Nakon 17 odigranih utakmica njegova je momčad uvjerljivo vodeća s omjerom od 15 pobjeda i dva remija. Ima 13 bodova prednosti ispred Al Duhaila, nekadašnje momčadi Marija Mandžukića i branitelja naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi