Xavi: Wembley mi je ostao u lijepom sjećanju

Xavi: Wembley mi je ostao u lijepom sjećanju

Edmir Škorić

Barcelonin veznjak Xavi kaže kako Španiju na Wembleyju čeka teška utakmica, no svejedno vjeruje u trijumf svoje reprezentacije.

Španija će u subotu na Wembleyju u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage sa domaćom selekcijom Engleske.

"Znamo da u Londonu imamo težak ispit protiv jakog suparnika. No, ja sam optimista. Vjerujem da s našim stilom igre možemo pobijediti bilo koga", prenosi Daily Mirror izjavu Xavija, koji je još kazao:

"U svakom takmičenju, Svjetskom ili Evropskom prvenstvu, Engleska je uvijek među favoritima. Znam da Engleskoj nedostaju važni igrači i to je hendikep za njih. Ali, to ne znači da su manje opasni. I dalje su jedna od najboljih reprezentacija na svijetu".

Za Xavija je Wembley poseban, jer su na tom stadionu osvojili Ligu prvaka, pobijedivši u finalu Manchester United.

"Za mene će Wembley uvijek biti poseban. Sjećam ga se sa dosta ljubavi i bit će lijepo vratiti se na ovaj stadion. Mi smo prvaci svijeta, ali Engleska je velika momčad. Naš je cilj da pokažemo dobru sliku o nama i da pobijedimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.