Xavi želi biti trener: Moje ekipe nikada neće igrati Mourinhov stil

Uskoro u trenerskim vodama

Xavi želi biti trener: Moje ekipe nikada neće igrati Mourinhov stil

Endin Čaušević

Legendarni fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, potvrdio je da će se sigurno baviti trenerskim poslom nakon završetka karijere, a put će najvjerovatnije početi u omladinskim kategorijama Barce.

Xavi otvoreno priča o tome da mu je uvijek bila velika želja da se okuša kao trener, ali je svjestan da je pred njim izuzetno težak put. Mnogi sjajni fudbaleri su pokušali da se okušaju kao treneri, a na kraju nisu bili nešto uspješni iako su imali nevjerovatne igračke karijere.

Nekadašnji veznjak Barce poručio je da će biti veoma strpljiv, te da se neće baš zaletiti za prvi posao koji mu se ponudi. Također, pričao je o stilu igre koji će pokušati nametnuti ekipama koje bude vodio, te je poručio da njegova ekipa sigurno nikada neće igrati kao Mourinhove.

"Mourinhoo je veoma defanzivan trener i nije lako igrati protiv takvih ekipa. Njegov stil se većinom bazira na odbrani. Ja volim drugačiji stil i uživam kada ekipe igraju napadački. Mogu sigurno da kažem da ekipe koje ja budem vodio nikada neće igrati kao Mourinhove", poručio je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi