Xhakin prijatelj sa Kosova otkrio: Transfer je dogovoren

Švicarski reprezentativac u Arsenalu

Xhakin prijatelj sa Kosova otkrio: Transfer je dogovoren

Fudbaler Borussije iz Monchengladbacha Granit Xhaka će ovog ljeta potpisati za Arsenal.

To je putem svog Facebook profila otkrio Artan Muhadžiri, novinar iz Prištine koji je vrlo blizak prijatelj švicarskog reprezentativca.

Muhadžiri je istakao da je Xhaka već na putu za London, gdje bi trebao dogovoriti lične uslove sa Arseneom Wengereom i potpisati za Arsenal. Poruku je završio riječima: "Granit, čestitam".

Status pomenutog novinara su brzo prenijeli i engleski mediji, koji su odmah počeli špekulisati koliko će obeštećenje platiti Arsenal, a ta cifra varira od 30 do 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Granix Xhaka je u Borussiju stigao prije četiri godine iz Basela za devet miliona eura, a sa svojim klubom je u tom periodu zauzeo mjesto u vrhu Bundeslige, igrao u Evropskoj ligi i Ligi šampiona. Osim toga, Borussia će prodajom zaraditi barem tri puta više od onoga što je uložila, pa već možemo zaključiti da je dovođenje Švicarca porijeklom sa Kosova za njih bilo pravi potez u svakom pogledu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti