Genijalna taktika Shaqirija iz slobodnjaka zadivila svijet: Zbunjeno ga gledali kako zabija golčinu

Uvježbavali su to na treningu

Genijalna taktika Shaqirija iz slobodnjaka zadivila svijet: Zbunjeno ga gledali kako zabija golčinu

Endin Čaušević

Fudbaleri Chicago Firea sinoć su na svom terenu deklasirali Montreal sa 3:0, a pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon svega pola sata. U centru pažnje našao se iskusni Xherdan Shaqiri koji je zadivio fudbalski svijet svojom genijalnom taktikom iz slobodnjaka, a zatim i spektakularnim golom.

Chicago je pred svijim navijačima došao lakše od očekivanog do nova tri boda, a blistao je nevjerovatni Shaqiri koji je i u Sjedinjenim Američkim Državama nastavio da igra u odličnoj formi.

Švicarski reprezentativac je upisao asistenciju i pogodak, no prije nego što je zabio golčinu mnogi su bili oduševljeni taktikom Chicaga kod slobodnog udarca za koju je zaslužan upravo nekadašnji igrač Liverpoola.

Chicago je poveo već u devetoj minuti kada je Gutierrez uspio da pogodi za 1:0 nakon što ga je uposlio Koutsias.

Do drugog gola domaći su došli samo dvije minute kasnije. Shaqiri je bio asistent, a vodstvo Chicaga udvostručio je Haile-Selassie.

Oglasi

Međutim, najbolji detalj sinoćnje utakmice vidjeli smo u 33. minuti kada je na scenu stupio Shaqiri koji je u svega nekoliko sekundi uspio da zadivi fudbalski svijet.

Shaqiri je krenuo da izvede slobodan udarac i igrači Montreala bili su spremni za direktan udarac, ali je Švicarac imao potpuno drugačiji plan.

Loptu je kratko odigrao do Haile-Selassieja, a zatim je sa nešto više od 20 metara uspio da zabije spektakularan pogodak za konačnih 3:0.

Igrači Montreala nisu očekivali kratku kombinaciju igrača Chicaga, a nakon utakmice potvrđeno je da su tu taktiku Shaqiri i saigrači uvježbavali mnogo puta i da je upravo Švicarac taj koji je to odlučio da isproba sinoć.

Shaqiri je u karijeri zabio zaista mnogo spektakularnih golova, a sigurno da je i ova majstorija protiv Montreala u samom vrhu te liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi