Golmani Švicarske na treningu nosili posebne sunčane naočale koje imaju specifičan efekt

Nadaju se da će im to pomoći

Golmani Švicarske na treningu nosili posebne sunčane naočale koje imaju specifičan efekt

Endin Čaušević

Reprezentacija Švicarske večeras protiv Francuske utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Jasno je da su Francuzi veliki favoriti u ovom okršaju, ali pokazalo se u dosadašnjim mečevima nokaut faze da su iznenađenja itekako moguća.

Švicarci su u grupi bili na veoma dobrom nivou i uspjeli su zasluženo da prođu dalje, te sigurno da vjeruju u čudo protiv Trikolora večeras.

Pred početak ove utakmice koja se igra u Bukureštu u centru pažnje našli su se golmani reprezentacije Švicarske.

Naime, selekcija Švicarske odradila je jučer posljednji trening pred meč protiv Francuske, a golmani ove reprezentacije privukli su dosta pažnje zbog jednog detalja.

Oni su na treningu nosili specijalne sunčane naočale čime su se našli u centru pažnje fudbalske javnosti. Ova naočale pomažu golmanima da se bolje pripremaju za utakmicu, ali golmani ih nisu tako javno koristili.

Oglasi

Yann Sommer sets his sights on taking down France

Ove naočale proizvodi japanska kompanija "VisionUp", te koštaju oko 350 funti. Očito je da je Švicarcima svaka pomoć potrebna kako bi se što bolje pripremili za Benzemu, Mbappea, Pogbu...

Jonas Omlin eyes a Euro 2020 shock against France

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, ove naočale pomažu golmanima da bolje vide u situaciji kada lopta ide prema njima, te kreiraju na neki način "usporeni efekt". No, da li će to pomoći Yannu Sommeru večeras ostaje nam da vidimo.

Yvon Mvogo focuses his sights on the task ahead

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti