Internetom se širi vijest o povrijeđenom igraču Saudijske Arabije koja je potpuna laž

Nije sve tako kako se čini

Internetom se širi vijest o povrijeđenom igraču Saudijske Arabije koja je potpuna laž

Admin Čaušević

Defanzivac Saudijske Arabije Yasser Al-Shahrani je jedna od udarnih tema dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva, prvenstvno zbog ozbiljne povrede koju mu je nanio vlastiti saigrač. Ipak, situacija nije toliko kritična kako se to predstavilo na društvenim mrežama.

Početak Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru 2022. započeo je na eksplozivan način kada je fudbalareprezentacija Saudijske Arabije pobijedila jednog od favorita, Argentinu sa 2:1 i to poslije nevjerovatnog preokreta.

Međutim, uspjeh saudijskog tima pokvario je događaja sa kraja utakmice, kada je saudijski defanizac Yasser Al-Shahrani pretrpio gadnu povreda lica nakon kada je slučajno udario njegov golman Mohammed Al-Owais.

Defanzivac je iznesen sa terena na nosilima, a kako se zabrinutost za njegovo zdravlje proširila među navijačima, navodne "rendgenske snimke" njegovih povrede podijeljene su na Twitteru nakon utakmice.

[twitter]https://twitter.com/MickyJnr__/status/1595132930044854272[/twitter]

U tweetu, objavljenom 22. novembra, tvrdi se da "rendgenski snimci" pokazuju da je Al-Shahrani "zadobio prijelom čeljusti i kostiju lica".

Oglasi

Dok je Al-Shahrani dobio ogromnu podrške fanova širom svijeta, njegove "rendgenske snimke" podijeljene na Twitteru nemaju istu autentičnost. Slike prikazuju potpuno rascijepljenu čeljust i opsežne pukotine duž nosa i blizu očnih duplji.

Međutim, video Al-Shahranija, objavljen na Twitteru 23. novembra, dokazuje da nije pretrpio povredu kakvu pokazuje rendenski snimak.

Naime, naučno je dokazano da prijelom čeljušti onemugućuje razgovor, dok se na objavljenom Al-Shahrani može vidjeti kako normalno priča.

Inače, Al-Shahrani je u četvrtak, 24. novembra uspješno operisan u bolnici u Rijadu. Morali su mu operisati i gušteraču te je i dalje pod nadzorom ljekara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da mu je polomljena čeljust Al-Shahrani ne bi mogao pričati

Sasvim je jasno da je za čovjeka koji je do sada 73 puta nosio dres reprezentacije Saudijske Arabije Svjetsko prvenstvo završeno te da će ostatak turnira pratiti iz bolničke postelje.

Naredni rival za Saudijsku Arabiju je reprezentacija Poljske. Taj duel je na programu u subotu. Ukoliko Saudijci ne izgube, nokaut faza će biti na dohvat ruke.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Samo "novinar" može prenijeti neprovjerenu vijest. Kao izvor koristiti društvene mreže i pisati senzacionalističke naslove; Katastrofalno! Nije za one slabog želuca! Tragedija! i naravno, sve to pripisati vlastitom istraživanju i "znanju". A već sutra pljuvati sam po sebi, optužujući za širenje lažnih informacija iste one društvene mreže na koje se pozivao i navodio ih kao vlastiti izvor. Samo "novinar" može biti toliki licemjer i đubre da uslast pojede ono što je jučer izas.rao. Dnovinari sa ss.ba su posebna sorta neobrazovane stoke koja obožava pljuvat pa lizat.
5 0
krmak
Ovaj portal je bio jedan od tih koji je prenio tu idiotsku vijest. Dnovinari s najgoreg portala u BiH.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti