Yaya Toure se od Kine oprostio glupošću karijere

Izdržao 10 sekundi

Yaya Toure se od Kine oprostio glupošću karijere

Admin Čaušević

Yaya Toure se od Qingdao Hunghaija prema svemu sudeći oprostio i više nego na neslavan način. 

Toure je nedavno ekipu Qingdao Hunghaija uveo iz druge u prvu ligu, a njegov posljednji nastup u dresu ovog tima je trajao 10 sekundi.

Praktično čim se krenulo s centra 36-godišnjak je udario jednog od igrača ekipe Nantong Zhiyuan te je dobio crveni karton nakon što je snimak pregledan uz pomoć VAR tehnologije.

Bivšem veznjaku Manchester Cityja i Barcelone je ovo bilo treće isključenje u karijeri, a ovakav nepromišljen potez od tako iskusnog igrača sa više od 600 odigranih utakmica zaista iznenađuje.

Inače, za Qingdao Huanghai je baš kao i za Tourea ovo bila posljednja utakmica u sezoni, a na kraju je upisan poraz rezultatom 2:1.

Toure je u Kinu stigao u julu, a na 14 mečeva postigao je dva gola i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti