Klub objavio tužnu vijest: Turski golman se nije spasio nakon zemljotresa?

Turska je na nogama, broj žrtava se povećava

Klub objavio tužnu vijest: Turski golman se nije spasio nakon zemljotresa?

S. Mlaćo
Stravične slike dolaze iz Turske. Jak zemljotres je odnio više od 1500 života, a broj se stalno povećava.

Nogometni klub Yani Malatyaspor je potvrdio da se traga i za golmanom ovog kluba Ahmet Eyut Turkaslan.

Naveli su da je ove sezone branio na dva meča. Radi se o 28-godišnjaku koji se nije uspio spasiti nakon što je zemljotres srušio veliki broj zgrada...

U Turskoj su odgođeni svi događaji, te ni večeras neće biti odigrane utakmice domaćeg šampionata.

Mehmet Kasapoglu, ministar omladine i sporta, u ponedjeljak ujutro je saopštio da su sva nacionalna sportska takmičenja privremeno obustavljena.

Oglasi

“Sva sportska takmičenja koja se održavaju u našoj zemlji su do daljnjeg obustavljena.

Sve naše jedinice su u pripravnosti pod koordinacijom AFAD-a (Uprava za katastrofe i vanredne situacije, op. a). Još jednom upućujem najbolje želje našoj voljenoj naciji", napsiao je Kasapoglu.

Mnogi bh. fudbaleri igraju u Turskoj (Edin Višća, Amir Hadžiahmetović, Ibrahim Šehić, Haris Hajradinović, Daniel Graovac, Riad Bajić i drugi), mnogi bh. klubovi su tamo na pripremama, no, s njima je sve u redu i nisu osjetili teže posljedice zemljotresa.

Hajradinović se odmah oglasio na Instagramu i pokazao solidarnost s narodom Turske u koju je stigao 2019. godine iz Osijeka.

"Moja draga braćo Turci,

Želim Allahov rahmet onima koji su izgubili živote u zemljotresu koji se dogodio u Kahramanmarašu i koji se osjetio u mnogim gradovima u okolini, a povrijeđenima želim brz oporavak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Svjestan sam da prolazite kroz težak period, ali nemojmo zaboraviti; Ovi loši dani će biti ostavljeni iza nas.

Mnogo vas volim i dijelim vašu bol. Moje srce i molitve su sa svim našim preživjelima u zemljotresu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi