Yenisey izbacio Rubin, CSKA minimalno protiv Tomska

Kup Rusije

Yenisey izbacio Rubin, CSKA minimalno protiv Tomska

Danas su na rasporedu utakmice Kupa Rusije, a u do sada završenim susretim, zabilježena su i neka iznenađenja.

Vjerovatno i najveće iznenađenje priredila je ekipa Yeniseya koja je sa 2:1 savladala Rubin iz Kazana. Domaći su već u prvom poluvremenu golovima Sitdikova i Nikitina u 19. i 28. minuti praktički riješili susret, a jedini pogodak za goste postigao je Davidov u 90. minuti susreta.

 

Rostov je na gostovanju kod ekipe Astrakhana uspio da slavi i da se plasira i narednu fazu takmičenja. Gosti su poveli u 24. minuti preko Cocisa, da bi na 1:1 iz penala poravnao Sinyaev. U 67. minuti također iz penala, za 1:2 pogodio je Kirichenko. Konačnih 1:3 za goste, djelo je Cesnauskisa u 74. minuti.

 

Drugi tim moskovskog Lokomotiva poražen je na svom terenu od Mordovye, sa 0:1, jedini pogodak na susretu postigao je Ivanov u 72. minuti. Prvi tim Moskovljana slavio je kod Torpedo Armavira sa ubjedljivih 0:3. Strijelci su bili Sychev u 38. i 72. minuti te Caicedo u 65. Gosti su susret završili sa deset igrača, a u 81. minuti isključen je Makoev.

 

CSKA je trijumfovao na gostovanju kod Tomska sa minimalnih 0:1, a jedini gol na utakmici postignut je u prvom poluvremenu, tačnije u 42. minuti. Strijelac je bio Cauna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.