Yobo: Moramo biti kreativniji protiv BiH
Foto: EPA

Štoper Nigerije

Yobo: Moramo biti kreativniji protiv BiH

Midhat Šljivak

Na Areni Pantanal u Cuiabi će u subotu Bosna i Hercegovina protiv Nigerije odigrati svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Zmajevi u meč ulaze sa dosta samopouzdanja nakon minimalnog i na neki način optimističnog poraza od Argentine, dok je Nigerija razočarala i osvojila samo bod u duelu s Iranom (0:0) u jednoj katastrofalnoj utakmici.

"Protiv BiH će biti otvorena i teška utakmica. Oni svakako žele ostvariti prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, a nama nakon remija s Iranom ne preostaje previše opcija", rekao je iskusni nigerijski stoper Joseph Yobo, dodavši:

"Mislim da smo dobro igrali protiv Irana, ali smo teško stvarali šanse. Iranci su uvijek igrali s desetoricom iza lopte. Momčadi se dobro brane ovog ljeta na Mundijalu".

"Sada moramo biti više kreativni i vjerovati u sebe. Ukoliko ne budemo vjerovali, teško ćemo proći", ističe stoper koji je zamijenio povrijeđenog Godgreyja Oboabonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti