Yobo: Neće biti lako protiv BiH i njenih poznatih igrača
Foto: EPA

Kapiten Nigerije upozorava na Zmajeve

Yobo: Neće biti lako protiv BiH i njenih poznatih igrača

Edmir Škorić

Kapiten reprezentacije Nigerije Joseph Yobo ima velika očekivanja od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Yobo je za Nigeriju nastupao na svjetskim prvenstvima 2002. i 2010. godine, pa će mu u  Brazillu to biti treće učešće na smotri najboljih svjetskih reprezentacija. 

Nigerija je 2002. i 2010. godine završavala nastup u grupnoj fazi, ali ovaj put Super Orlovi žele napraviti korak više.

"Mislim da ćemo mi, kao afrički prvaci, imati dobar nastup na Svjetskom prvenstvu. Imamo dobrog trenera, ali moramo naporno raditi i poštovati svakog protivnika. Jednostavno sada moramo da budemo puno bolji nego u proteklim prvenstvima", rekao je Yobo, koji vjeruje da neće biti lako igrati protiv BiH i Irana u grupi F, u kojoj Nigerija igra i sa Argentinom.

"Protiv Bosne će biti jako teško. Imaju dobre i poznate igrače. Tu su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i Asmir Begović".

Nigerija igra protiv Irana i BiH, a na kraju protiv Argentine. Za Yoba nema kalkulacija. "Nikad se ne zna što se može dogoditi ao napravimo dva dobra rezultata. Ovo je nogomet i svaka utakmica je jednako važna i teška".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Yobo je jedan od najiskusnijih igrača Nigerije sa 33 godine. U karijeri je igrao za belgijski Standard, francuski Mareille, engleski Everton, turski Fenerbahče, a drugi dio protekle sezone okončao je na posudbi u Norwichu.

Ukupno je na svjetskim prvenstvima odigrao 495 minuta. Nigerija, dodajmo, sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Škotske u Londonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.