Galatasaray otpustio igrača jer je kritikovao rukovodstvo tima zbog lošeg terena
Foto - EPA

Belhandi uručen otkaz

Galatasaray otpustio igrača jer je kritikovao rukovodstvo tima zbog lošeg terena

M. Šljivak

Turski velikan Galatasaray odlučio je da uruči otkaz marokanskom fudbaleru Younesu Belhandi zbog kritika upućenih rukovodstvu tima.

Belhanda je kritikovao rukovodstvo zbog stanja terena u utakmici protiv Sivaspora, a komentari su ga na kraju koštali otkaza.

"Teško je napraviti bilo šta po takvom terenu. Pogledajte ove uslove. Teren bi morao biti mnogo bolji. Bolje izgleda teren na kojem treniramo. Ovo se mora popraviti", rekao je Belhanda i dodao je:

"Sve što rade su objave na društvenim mrežama umjesto da se potrude da poprave stanje terena i unutar kluba".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove riječi su ga na kraju koštale. Galatasaray je ga je otpustio zbog narušavanja ugleda kluba i Belhanda će morati da potraži novi klub.

Marokanac je član istanbulskog kluba bio od 2017. godine, te je u 130 utakmica zabio 22 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi