Young Boys je najoriginalniju čestitku za titulu dobio od najvećeg rivala

Gospodski potez Basela

Young Boys je najoriginalniju čestitku za titulu dobio od najvećeg rivala

Young Boys je ove sezone nakon 32 godine osvojio naslov prvaka Švicarske, čime je prekinuo osmogodišnju vladavinu Basela.

Na adresu kluba iz Berna ovih dana stižu brojne čestitke za veliki uspjeh, a najoriginalniju je poslao upravo Basel, s tim što njihova čestitka sadrži i elemente blage provokacije. Ali, na zaista sportski i gospodski način.

"Molimo vas, čuvajte nam trofej. Planiramo ga sljedeće sezone vratiti u dobrom stanju", poručili su iz Basela rivalskom Young Boysu, a zanimljivo je da su zakupili jednu cijelu stranicu u listu Blick kako bi novom prvaku Švicarske odali priznanje.

Basel je ovim gestom pokazao svoju veličinu, te oduševio švicarsku javnost koja je podržala njihov potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi