Odlične izmjene Fonsece: Roma gubila u Bernu, a onda je u igru ušao Edin Džeko

Rimljani slavili nakon preokreta sa 2:1

Odlične izmjene Fonsece: Roma gubila u Bernu, a onda je u igru ušao Edin Džeko

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su nakon preokreta pobijedili Young Boys sa 2:1 u okviru prvog kola grupne faze Evropske lige.

Paulo Fonseca odlučio je večeras odmoriti većinu prvotimaca, a to mu se nije isplatilo u prvom poluvremenu. Švicarski tim je odlično otvorio meč i uspio brzo doći do vodstva.

Naime, Cristante je u 14. minuti skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Nsame koji je sjajno pogodio za 1:0.

Roma je u prvom poluvremenu pokušavala nekako da dođe do poravnanja, ali je bilo jasno da su dosta oslabljeni, te je Fonseca već na poluvremenu shvatio da mora nešto mijenjati.

Portugalski stručnjak je u 59. minuti odlučio na teren poslati Džeku, Mkhitaryana i Veretouta što se ekspresno isplatilo.

Roma je samo deset minuta kasnije poravnala na 1:1 kada je Džeko sjajno uposlio Brunu Peresa koji pogađa za poravnanje. Samo pet minuta kasnije gosti su došli do preokreta.

[streamable]https://streamable.com/al122u[/streamable]

Ovaj put Mkhitaryan je bio asistent, a gol za preokret i pobjedu Rome postigao je Kumbulla koji je ljetos pojačao klub dolaskom iz Verone.

U istoj grupi večeras su u Sofiji igrali CSKA i Cluj, a gosti su slavili sa 0:2. Golove za Cluj postigli su Rondon i Deac koji su tako donijeli vrijedna tri boda Rumunima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo je bilo i u grupi C gdje je Bayer Leverkusen na svom terenu deklasirao Nicu sa 6:2. Dva gola za domaće dao je Bellarabi, dok su po jedan dodali Amiri, Alario, Wirtz i Diaby. Za goste su golove dali Gouiri i Maurice.

U ovoj grupi snage su odmjerili još Hapoel Beer Sheva i Slavia Prag, a rezultat je bio 3:1 za domaći tim.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Dzeksi je institucija,dje god da je igrao dokazao je o kakvoj se klasi radi
10 3
Goran3
Ne razumijem kako neko moze lupati minuse ljudima koji vole I cijene Dzeksona naseg najboljeg igraca stvarno zaista
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi