Za Ivicu Grlića završena sezona
Grlić se povrijedio proteklog četvrtka

"Zebre" bez kapitena

Za Ivicu Grlića završena sezona

Ivica Grlić, kapiten njemačkog drugoligaša Duisburga, i nekadašnji A reprezentativac Bosne i Hercegovine zbog povrede koljena propustiće ostatak sezone.

Naš internacionalac povredu je zaradio proteklog četvrtka, na treningu uoči gostovanja kod St. Paulija (2:2), a nakon dodatnog pregleda utvrđeno je da Grlić neće moći konkurisati za ekipu u posljednjih sedam kola Druge Bundeslige.

„Gorak je okus nakon saznanje da neću moći igrati do kraja sezone. Želio sam pomoći svome time, ali na žalost moji saigrači će do kraja prvenstva igrati bez mene“, rekao je Grlić, nakon što je MRI (magnetna rezonanca) potvrdila da je naš internacionalac okončao sezonu.

Duisburg je nakon 27. kola na sedmoj poziciji sa 41 bodom. Popularne „Zebre“ još uvijek se nadaju da mogu dostići treću poziciju koja vodi u doigravanje za plasman na Bundesligu. Trenutno je vodeći Freiburg sa 52 boda i teško je očekivati da će ispustiti pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Mainza (47 bodova).

Dvije prvoplasirane ekipe izboriće direktan plasman u Bundesligu, dok će trećeplasirani tim, a to je trenutno Nurnberg (46 bodova) za elitu razigravati sa ekipom koja u Bundesligi na kraju prvenstva zauzme 16. mjesto. Osim Mainza, Nurnberga i Duisburga, za ovu poziciju će se boriti i Furth, Kaiserslautern (45 bodova), te Alemannia Achen (42 boda).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.