Za Jasmina Burića zbog povrede završena sezona

Bh. internacionalac u Poljskoj

Za Jasmina Burića zbog povrede završena sezona

D. Kurbegović

Nogometaši Lecha iz Poznana za kojeg uspješno već četiri sezone nastupa 26-godišnji Jasmin Burić nalaze se u velikoj formi što su potvrdili novom pobjedom. Jučer su savladali ekipu  Jagilleonie u gostima što je bila ujedno peta uzastopna pobjeda ekipe koja zauzima drugo mjesto na tabeli sa dva boda iza vodeće Legie iz Waršave.

Ipak utakmicu je obilježio detalj kojeg će mnogi pokušati što prije zaboraviti, naš golman Jasmin Burić koji je prošle sezone proglašen najboljim golmanom Poljske lige, a ove sezone je primio najmanji broj golova (samo 18 u 24 utakmice) doživio je tešku povredu prsta desne ruke. Naime nakon jednog šuta napadača domaćina, naš golman je sjajno intervenisao, ali ga je lopta pogodila u sami vrh prsta što je izazvalo pucanje četvrtog prsta na desnoj ruci. Odmah nakon toga naš golman je sa bolnom grimasom uz aplauze domaće publike napustio stadion, a danas je već obavio operaciju.


Nakon izlaska iz bolnice kontaktirali smo bivšeg igrača Čelika i potencijalnog reprezentativca BiH, koji je za SportSport.ba kazao više informacija o jučerašnjoj povredi.


"Upravo sam izašao iz bolnice i vi ste prvi sa kojim razgovaram jer mi je mobitel bio isključen. Obavio sam operaciju prsta koji je slomljen na jučerašnjoj utakmici i predviđanja su da ću moći početi trenirati tek za 6-7 sedmica čime je nažalost ova sezona za mene završena", razočaran je Burić.


Na krilima vaših odbrana Lech je u mrtvoj utrci za prvaka sa ekipom Legie


"Igramo sjajno i pobjedili smo u posljednjih pet utakmica, ekipa je stvarno motivisana i nije mi bilo teško dati doprinos kada imam dobre saigraće posebno u odbrani sa kojima imam odličnu komunikaciju. Iako smo zaostajali dosta prije nekoliko kola, sa par kikseva Legie došli smo u situaciju da ponovo možda osvojimo titulu. Sada igramo dvije utakmice kući i očekujem da zabilježimo pobjede, a nadam se kiksu Legie u nekoj od narednih utakmica. Gledajući po imenima naša ekipa nema neke velike zvijezde kao pojedini klubovi, ali smo kao kolektiv zaista jaki i vjerujem da ćemo na kraju proći prvi kroz cilj", nada se uz  Asmira Begovića sigurno naš najbolji golman ove sezone.


O reprezentaciji i pozivu u nacionalni dres ne želi puno govoriti


"Mnogo puta sam izjavio da je moje da branim, a na selektoru je da odluči ko će biti u reprezentaciji. Ja sam već četiri godine u Poljskoj branim standardno za ekipu koja svake godine igra Evropu, a ako ko želi da se uvjeri u moje kvalitete Poznan i Poljska nisu daleko, a utakmice ove lige redovno se prenose na Eurosportu, tako da ne bih da više išta govorim na tu temu. Sada sam se i povrijedio i priča o pozivanaju u reprezentaciju trenutno nema uporišta niti smisla", pomalo je razočaran bivša jedinica zeničkog Čelika.


Njegov matični klub Čelik igra sjajno u posljednje vrijeme


"Pratim redovno i gledam utakmice preko interneta i posebno mi je rago mi je da je Čelik konačno počeo igrati i zauzimati mjesto koje mu i pripada, a to je sigurno vrh nogometa u BiH svaka sezone, jer Zenica ima najbolju i najvjerniju publiku, najljepši stadion, sjajnu infrastrukturu i prateće objekte. Nadam se da će ako im se rezultati poklope osvojiti treće mjesto i izboriti Evropu ponovo nakon pet godina", završio je razgovor za naš portal plavookosi Zeničanin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.