Za jednu sezonu osvojio titule u dvije različite države

Kakav podvig

Za jednu sezonu osvojio titule u dvije različite države

Ne dešava se tako često da neki fudbaler za jednu sezonu osvoji dvije šampionske titule u dvije različite države.

To je pošlo za rukom hrvatskom reprezentativcu Mateju Mitroviću, kojem je pošlo za rukom da napravi ovaj nevjerovatan podvig.

Mitrović je prvi dio sezone proveo u Rijeci, koja se okitila historijskim naslovom prvaka Hrvatske, da bi potom prešao u Bešiktaš koji je odbranio naslov u Turskoj.

Ovaj stoper je, tako, dobio obje šampionske medalje i definitivno se ima čime pohvaliti jer je zaista malo ovakvih primjera u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mitrović je u Rijeci imao maksimalnu minutažu i odigrao je svih 20 utakmica u jesenjem dijelu sezone, dok u Bešiktašu nije bio toliko standardan.

Interesantno, ovaj 23-godišnjak je ove sezone odigrao ukupno 38 utakmica i poražen je samo u jednoj i to sa Bešiktašom na gostovanju kod Karabukspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti