Za najboljeg igrača Čelika završena polusezona
Marković je u 23.minuti utakmice protiv Slobode zbog povrede napustio teren

Golman Zeničana povrijeđen

Za najboljeg igrača Čelika završena polusezona

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Matej Marković sjajnim odbranama ove sezone postao je ljubimac Robijaša, te je izborio i poziv selektora mlade reprezentacije BiH

Nogometaši Čelika protiv Slobode iz Tuzle upisali su i peti uzastopni poraz u Premijer ligi. Zeničani jedva čekaju da završi polusezona, a u subotu će protiv Zrinjskog igrati posljednji meč u prvom dijelu sezone. Protivnik Zeničanima je aktuelni prvak i jedan od kandidata za titulu i ove sezone, mostarski Zrinjski.

U prvom duelu u Mostaru, ekipa Zrinjskog je bila bolja s uvjerljivih 5:2, iako je Čelik vodio 0:2. Kako trenutno stvari stoje, realno je da Čelik u subotu upiše i šesti poraz u nizu, te okonča očajnu polusezonu.

U prvoj utakmici u Mostaru, za Čelik su nastupili Kouadio, Salčinović i Marković. U subotu nijedan od pomenute trojke neće biti na terenu. Kouadio je već odsutan odavno, Salčinović se povrijedio, a Marković je također povrijeđen i neće moći pomoći svojoj ekipi u subotu na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Golman Zeničana je u 23.minuti utakmice na Tušnju protiv Slobode nakon jednog duela morao napustiti teren, a ispostavilo se da su stradali ligamenti. Za njega je okončana polusezona i protiv Zrinjskog u posljednjem kolu će na gol vjerovatno Fikret Karajbić.

Interesantno da je Marković na golu crno-crvenih u ovoj polusezoni stajao 14 puta, te je primio 29 golova, uspio je tri puta sačuvati svoju mrežu. Iako čelik ima ubjedljivo najgoru odbranu u ligi, golman Čelika sigurno je najbolji igrač kluba u ovoj sezoni, jer da njega nije bilo na golu, možemo slobodno kazati da bi Zeničani primili još najmanje 20-tak golova. To su primijetili i navijači Čelika, čiji je ljubimac postao Marković, a njegove odbrane nisu prošle neopaženo ni kod selektora mlade reprezentacije BiH, Vinka Marinovića, koji ga je pozvao u mladu selekciju protiv selekcije Velsa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi