Za namještanje mečeva  90 milijardi dolara

FIFA upozorava

Za namještanje mečeva 90 milijardi dolara

Za namještanje fudbalskih utakmica širom svijeta godišnje se izdvoji čak 90 milijardi dolara, tvrdi FIFA.

Predsjednik FIFA Sep Blater prošle sedmice obećao je više od 28 miliona dolara za formiranje antikorupcione jedinice u Singapuru, čiji bi glavni cilj bio borba protiv namještanja mečeva, javlja Tanjug.

"Namještanje fudbalskih utakmica je globalna, velika i organizovana kriminalna aktivnost. Osobe koje to rade nisu dobri ljudi, oni povrijeđuju igrace i uništavaju im karijere", rekao je šef bezbjednosti FIFA Chris Eaton.

Jedinica koja funkcioniše u sastavu Interpola nastojaće da obuči fudbalske zvaničnike, igrače i administratore da pre i nakon takmičenja prepoznaju sve nepravilnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.