Za nepovjerovati: Hajduk doveo dva pojačanja iz Dinama
FOTO: hajduk.hr

Potpisali ugovore i iskazali veliko zadovoljstvo

Za nepovjerovati: Hajduk doveo dva pojačanja iz Dinama

S. Mlaćo

Hajduk će danas startati sa pripremama za novu sezonu. Splićani će uvodni dio priprema obaviti u BiH, tačnije Kupresu, a zatim u Pohorju gdje će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

26. ovog mjeseca Splićane očekuje susret drugog kola pretkola kvalifikacija Europa lige, a zanimljivo da su na Poljud za sada stigla dva nova imena. Obojica su bivši igrači ljutog rivala Dinama s kojim nisu produžili saradnju, te će obući dres "bilih".

Radi se o Dariju Špikiću (19) i Jurici Prširu (18).

"Presretan sam što sam potpisao za Hajduk, instituciju za koju se zna što predstavlja u Hrvatskoj i šire. Vjerujem da ću se što prije uklopiti u momčad, iz reprezentacije poznajem dosta Hajdukovih mladih igrača tako da sam siguran kako ćemo se odlično razumijeti. Dat ću sve od sebe da se dokažem treneru i njegovim suradnicima te da svojim radom i zalaganjem opravdam njihovo povjerenje", kazao je Špikić na predstavljanju.

Pršir je otišao dalje i imao samo riječi hvale za svoj novi klub.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Drago mi je što sam došao u Hajduk, klub s velikom tradicijom i odličnim navijačima tako da jedva čekam svoj prvi nastup na poljudskom stadionu. Ovdje su me svi sjajno dočekali, prvi dojmovi su više nego dobri i na meni je sada da se maksimalno fokusiram na klupske i svoje ciljeve. Uvjeren sam da je ovo odlična sredina za daljnji razvitak, zahvaljujem se svima na povjerenju i nadam se da ću svojim igrama dokazati kako sam ga zaslužio".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi