Za petoricu igrača iz Premijer lige BiH umor je nepoznat pojam

Za petoricu igrača iz Premijer lige BiH umor je nepoznat pojam

Irfan Hadžić (FK Radnik Bijeljina) - 2706 minuta

S. Grebović

Prošlog vikenda spuštena je zavjesa na sezonu 2018/2019 BH Telecom Premijer lige BiH, u kojoj je prvo kroz cilj prošlo Sarajevo sa 70 osvojenih bodova.

Jedna od udarnih vijesti ovih dana u bh. medijima svakako je odluka Drugostepene komisije za licenciranje da Željezničaru uskrati nastup u Evropi, što je obradovalo sve u Bijeljini. Radnik bi tako trebao predstavljati Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Kažemo trebali, jer danas su se stvari malo iskomplikovale. Pravilnik o licenciranju za evropska takmičenja obavezao je klubove da javno objave predefinisanti set finansijskih informacija. Danas je portal klix.ba pisao da Radnik izvještaj nije učinio vidljivim sve do danas kada se na zvaničnoj stranci kluba pojavio sam izvještaj.

Isti portal navodi da izvještaja nije bilo, te da je isti objavljen naknadno uz prilożene fotografije uz dodatak da postoji mogućnost da je izvještaj bio vidljiv za internu upotrebu.

Bilo kako bilo, Bijeljinci iza sebe imaju sasvim zadovoljavajuću sezonu, a najveće zasluge za dobre igre pripadaju napadaču ove ekipe Irfanu Hadžiću koji je u 32 nastupa ove sezone postigao 10 pogodaka. On nije igrao samo u utakmici 29. kola kada je Radnik na svom terenu remizirao sa Sarajevom odigravši 0:0.

Iza Irfana Hadžića je tačno 2706 minuta provedenih na terenima Premijer lige ove sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi