Za petoricu igrača iz Premijer lige BiH umor je nepoznat pojam

Ako ne računamo golmane

Za petoricu igrača iz Premijer lige BiH umor je nepoznat pojam

S. Grebović

Prošlog vikenda spuštena je zavjesa na sezonu 2018/2019 BH Telecom Premijer lige BiH, u kojoj je prvo kroz cilj prošlo Sarajevo sa 70 osvojenih bodova.

Bordo momci su i više nego na suveren način stigli do nove titule prvaka Bosne i Hercegovine, šeste u klupskoj historiji.

Tako će se trofej namjenjen šampionu naše zemlje nakon tri godine iz Mostara preseliti u glavni grad naše zemlje, a svoju dominaciju u domaćim okvirima Sarajevo je potvrdilo osvajanjem i Kupa BiH. U finalnom susretu ekipa sa Koševa je bila bolja od Širokog ukupnim rezultatom 3:1 i na taj način se osvetili Širokobriježanima koji su slavili u finalima prije dvije godine.

Posebno je impresivan bodovni zaostatak najvećeg rivala Sarajeva, ekipe Željezničara, koje je na kraju iznosio ravno 20 bodova. Ako je za utjehu timu sa Grbavice, titulu prvog topnika lige ponio je njihov igrač Sulejman Krpić koji je na svom kontu imao 16 pogodaka.

Na kraju sezone je Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini na svečanoj ceremoniji u sarajevskoj Vijećnici izabrao Kristalnih 11, odnosno idealni tim Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019 čine:

Vladan Kovačević (FK Sarajevo), Selmir Pidro (FK Sarajevo), Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski), Nihad Mujakić (FK Sarajevo), Anel Hebibović (FK Sarajevo), Nermin Jamak (NK Čelik), Miloš Stanojević (FK Sarajevo), Amar Rahmanović (FK Sarajevo), Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Miloš Filipović (HŠK Zrinjski), Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, u timu kola su se našla osmorica fudbalera šampiona BiH Sarajeva, dvojica iz Zrinjskog i jedan fudbaler Čelika.

Zanimljivo je i pogledati koji su to igrači iz BH Telecom Premijer lige sakupili najviše minuta na terenu, a spisak njih pet pogledajte u nastavku. Važno je napomenuti da su iz ove statistike izuzeti golmani.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi