Za sve ima novca, za Ben Arfu nema, ali saigrači su krenuli u akciju

Premije za titulu

Za sve ima novca, za Ben Arfu nema, ali saigrači su krenuli u akciju

Edmir Škorić

Hatem Ben Arfa (31) na ljeto napušta PSG, a nedavno je simpatični ofanzivac proslavio godinu dana od posljednjeg nastupa za pariški tim.

Iako nije igrao, Ben Arfa je redovno dobijao novac koji ima po ugovoru, ali traži i bonuse, pa je unajmio advokata.

U međuvremenu rukovodstvo kluba je svima uplatilo premije za osvojeni naslov u Francuskoj, ali za Ben Arfu nije bio dio kolača, zbog čega se ovaj baš naljutio.

Ipak, solidarisali su se ostali saigrači i zatražili od kluba da se uplate premije i Ben Arfi, iako ovaj nikako nije igrao. Unatoč molbi igrača, čelnici kluba odbijaju da počaste Ben Arfu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je ukupno za PSG odigrao 32 utakmice i postigao je četiri gola, a prethodno je u klub došao iz Nice 2016. godine. Za koji mjeseci napustit će PSG, ali nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Parižani su ranije osigurali naslov, osvojili su i Kup, pa mirno dočekuju Rennes u subotu u završnici prvenstva. To će biti njihova pretposljednja utakmica u sezoni, u posljednjoj gostuju Caenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi