Za sve postoji prvi put: Doviđenja Pep

Ispao u osmini finala

Za sve postoji prvi put: Doviđenja Pep

E. Škorić

Pep Guardiola prvi put nije uspio u trenerskoj karijeri da prođe osminu finala Lige prvaka.

I dok je s Barcelonom i Bayernom uglavnom prolazio prvu prepreku u nokaut fazi, to mu nije usjelo u prvoj sezoni s Manchester Cityjem.

Njegov tim je večeras poražen u Kneževini od Monaca s 3:1, pa je ispao u osmini finala bez obzira na 5:3 pobjedu u prvom susretu. Veliko je to razočarenje za sve navijače Cityja, a Guardiola nije navikao da ovako rano ispada.

On je 2009. osvojio Ligu prvaka, 2010. je igrao polufinale, pa opet osovjio 2011., pa polufinala 2012., 2014., 2015. i 2016. godine. Sa Cityjem nije uspio da napravi nešto više i kako stvari stoje, nemojte se iznenaditi ako uskoro dobije i otkaz.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Katalonski stručnjak ima želju da u City ugradi svoju filozofiju, ali očito mu treba više vremena. Makar još koja sezona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi