Za titulu je potreban Džeko

Legenda Arsenala tvrdi

Za titulu je potreban Džeko

Arsenal se može uključiti u utrku sa Chelseaom i Manchester Unitedom za najbolju ekipu Engleske samo u slučaju da iz Wolfburga dovede Bosanca Edina Džeku, smatra legenda londonskog kluba Perry Groves.

Džeko se već neko vrijeme pominje kao potencijalno pojačanje Arsenala, a sigurno je da bi ga trener Topnika Arsene Wenger svakako rado volio vidjeti u svojoj ekipi. Međutim, problem u realizaciji transfera predstavlja otkupni iznos u visini od 40 miliona eura, koliko za reprezentativca Bosne i Hercegovine traži Wolfsburg.

A Wenger je poznat kao menadžer koji baš i ne voli davati multimilionske sume za igrače, iako Arsenal ima sasvim dovoljno novca na računu.

"Ne znam tačno koliko bi Džeko koštao Arsenal, ali mislim da je svaka cijena vrijedna njegove igračke kvalitete. On je moderan napadač, čija tehnika i igra glavom savršeno odgovaraju igri na Ostrvu. Arsenalu je potreban neko kao Džeko kako bi se na istom nivou mogao takmičiti sa Chelseaom i Manchester Unitedom. Arsenal trenutno ima dobru ekipu, ali ona će teško izdržati strahovit pritisak sezone", rekao je Groves.

Groves je rođen 1965. godine i u svojoj igračkoj karijeri važio je za jedno od boljih krila u Engleskoj. Dres Arsenala nosio je u periodu od 1986. do 1992. godine, a u tom vremenu je odigrao 155 utakmica za Topnike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.