Za vikend basket turnir u Konjicu
Caffe Queen: šampioni 2007.godine

Konjic 2009

Za vikend basket turnir u Konjicu

Na parketu PSC Partizanovo za vikend 15. i 16. avgusta biće održan treći po redu turnir u basketu. Turnir već treću godinu zaredom okuplja najbolje košarkaše iz Konjica i okoline.

Na turniru je u prethodne dvije godine igralo po dvadesetak ekipa, a takav scenarijo se očekuje i ove godine. Skoro svaka ekipa u svojim redovima ima najmanje jednog profesionalnog igrača što turniru daje posebnu draž, a još više kvalitet. 

Učešće na turniru uzimaju košarkaši iz Konjica, koji je jedan od rjetkih gradova u državi koji se može pohvaliti da ima dva košarkaška kluba, KK Konjic i KK Neretvicu. Većina košarkaša ova dva kluba biće nositelji igre svojih ekipa i na ovom turniru, a među učesnicima će se naći i igrači iz okolnih gradova Jablanice, Prozora, Mostara, a dolazak je najavilo i nekoliko igrača iz Sarajeva. 

Iako se nalazimo u doba velike finansijske krize, kada je izdvajanje novčanih sredstava za sportska takmičenja postala prava ludost, organizatori turnira su se potrudili da i ove godine najboljim učesnicima obezbijede vrijedne nagrade. 

Prethodna dva turnira bila su izuzetno kvalitetna, a organizatori najavljuju da će ovogodišnji turnir biti još jači. Kao i dosad na turniru se očekuje velika posjeta ljubitelja najljepše kolektivne igre. Turnir se otvara u subotu u 16:00, a finale je predviđeno za nedjelju oko 19:00 pod svjetlošću reflektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.