Seedorf izazvao kontroverze u reprezentaciji Kameruna

A tek nedavno stigao...

Seedorf izazvao kontroverze u reprezentaciji Kameruna

Legendarni holandski nogometaš Clarence Seedorf, koji se dovodio i u vezu sa BiH, preuzeo je nedavno klupu Kameruna.

Seedorf je u novi trenerski posao krenuo zajedno sa Patrickom Kluivertom, a iako na klupi afričke selekcije nije praktički ni mjesec dana, već je izazvao kontroverze.

Naime, na svom prvom popisu po ustoličenju Seedorf je odlučio izostaviti Christiana Bassogoga i Benjamina Moukandjoa, koji su osvojili Afrički kup nacija odigran u Gabonu, a razlozi zbog kojih nisu pozvani leže u tome što igraju u - Kini.

"Dobri igrači igraju za najbolje klubove u Evropi i pojavljuju se u najvećim takmičenjima kao Liga prvaka. Nećemo uzimati obzir igrače koji s 20 godina preferiraju ići u Kinu i slične destinacije koje ne smatramo glavnim ligama danas. Igrači moraju razumijeti da ako idu za novcem, tada gube šanse da igraju za reprezentaciju", kazao je Seedorf.

Bassogog inače u Kini igra za Henan Jianye, dok Moukandjo nosi dres Beijing Renhea.

Top Komentari

ja224
pa pametan čovjek
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije