Messi dobio savjet od bivšeg saigrača i prijatelja: "Najbolje je da ode u Manchester City"

Zabaleta poručio Messiju

Messi dobio savjet od bivšeg saigrača i prijatelja: "Najbolje je da ode u Manchester City"

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Manchester Cityja Pablo Zabaleta svom sunarodnjaku lionelu Messiju poručuje da ode u Englesku.

Messi se već neko vrijeme povezuje sa Cityjem i bivšim trenerom Pepom Guardiolom i engleski klub smatra se najvećim favoritom za angažovanje zvijezde Barcelone na kraju sezone, ako odluči da po isteku ugovora napusti Kataloniju.

Pablo Zabaleta, bivši igrač Manchester Cityja i bivši Messijev saigrač u argentinskoj reprezentaciji, dao je svoje mišljenje u intervjuu za Sunday Mirror Sport.

"Ako Lionel Messi odluči napustiti Barcelonu i želi igrati u najboljoj ligi, onda mora iskusiti Premier ligu za sebe. To će ga zanimati, jer me svi igrači koje znam uvijek pitaju kakva je Premier liga ", rekao je Zabaleta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo je godinama u La Ligi i mislim da bi mu bila velika atrakcija da iskusni engleski nogomet i Manchester City je tim koji nudi savršene uslove. Odlično poznaje Pepa, poznaje i sportskog direktora Txikija Begiristaina i izvršnog direktora Ferrana Sorijana, ali i Sergija Aguera. Ako već planira da napusti Barcelonu, bilo bi dobro da ode u Manchester jer tamo ima dosta ljudi koje poznaje", dodao je nekadašnji bek Cityja.

"Znam da bi Messija željeli i drugi klubovi kao što su PSG ili Juventus, ali mislim da je City idealno mjesto za njega nakon što napusti Barcelonu", zaključio je Zabaleta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
I obavezno da povede muralema sa sobom nemože mesi bez njegovih asistencija
3 7
AsmirM
Ma nece on nigdje uzece on Barci jos koji milion u naredne 2 god i onda Amerika i tamo koji milioncic . Jos ce i CR preko bare i opa et ga bice najgledanija liga obarace rekorde ko na traci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti