Zaboravili ste ga? Mutu se vratio fudbalu!

Kontroverzni napadač

Zaboravili ste ga? Mutu se vratio fudbalu!

S. Grebović

Bivši napadač Chelseja i Juventusa, kontraverzni Adrian Mutu, novi je selektor fudbalske reprezentacije Rumunije za igrače do 21 godine.

Adrian Mutu je svojedobno važio za jednog od najbolji igrača u Italiji, a Chelsea je odlučio da ga kupi i za njega izdvoji veliku sumu novca. U prvoj sezoni rumunski gudbaler odigrao je 27 utakmica za Plavce i postigao je šest golova, te se činilo da se dobro uklopio u londonski tim, ali onda je nastao haos.

Naime, u oktobru 2004. godine Mutu je bio pozitivan na kokain što je šokiralo fudbalsku javnost. Chelsea je odlučio odmah reagovati jer je Mutu prekršio ugovor, te je dobio nekoliko mjeseci suspenzije. Nakon toga u klubu su odlučili da je najbolje da se zahvale Rumunu na saradnji.

Na ljeto 2005. godine Mutu je potpisao za Juventus, ali u Chelseaju još nisu odustali od Rumuna i slučaja s kokainom. Oni su poslali tužbu FIFA-i i tražili su da Mutu plati 17,173,900 eura, odnosno iznos koji su oni platili Parmi za njegov transfer. Metutim, to je sve ostavio iza sebe i sada je odlučio da se okuša u trenerskim vodama.

Prema pisanju rumunskih medija, sam izbor je bio prilično kontroverzan, budući da niko od čelnika Saveza još uvijek nije objelodanio kako su iz konkurencije otpali članovi Odbora Edward Iordanescu, Christian Chivu i Costel Enache.

Ovo će za Adriana Mutua biti treći angažman, a do sada je radio u rumunskom Voluntariju, te u mladom timu Al Wahde u Emiratima.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kontroverzni od latinske riječi controversio, controversus. A ne “kontraverzan”.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi