Zaboravili ste Pandžu? Požutio zbog 'gaženja' u ludoj utakmici

Bivši reprezentativac BiH

Zaboravili ste Pandžu? Požutio zbog 'gaženja' u ludoj utakmici

Zaboravljen poput prijave na biro. Često u šali kažu za Borisa Pandžu.

Skoro četiri godine je ovaj rođeni Mostarac nastupao za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, najviše je utakmica odigrao u eri Safeta Sušića, ali posljednjih godina njegova karijera je u rapidnom padu. Prekaljenog defanzivca je put u međuvremenu doveo do drugoligaškog ranga, onog hrvatskog, gdje danas igra za Šibenik.

Trener Šibenika bez Pandže ne može zamisliti prvu postavu, doslovno je neizostavan, a večerašnja utakmica protiv Sesveta koju je odigrao u susjedstvu je okarakterisana je - ludom. Golova nije bilo, završilo je s nepopularnih 0:0 nakon što je Šibenik dvije minute prije kraja fulao penal, no utakmicu su obilježila tri crvena kartona za domaćina. I to u rasponu od samo tri minute.

Kako se meč bližio kraju kod domaćih fudbalera nervoza je bila sve veća, a prigovore, psovanja i nesportsko ponašanje glavni arbitar nije tolerisao, pa je bez libljenja trojici pokazao put ka svlačionici.

Bez kartona, doduše žutog, nije na kraju prošao ni Pandža, a kako stoji u izvještaju delegata, dobio ga je zbog - gaženja.

Zbog grubosti u igri Pandža je u prošlosti dobio i nadimak "Kung fu Pandža", po animiranom junaku, što mu i nije pretjerano simpatično.

"Smetaju mi optužbe za grubost, jer znam da nisam takav igrač. Ako sam agresivan ili čvrst ne znači i da sam mesar. Na kraju krajeva, stoper mora biti čvrst i jak", pravdao se Pandža ranije.

Sa svojim timom danas je Pandža na putu ka HNL-u. Šibenik je remijem protiv Sesveta došao do 36. boda i drži prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Top Komentari

Alfred
Smrad od igrača. FUJJJJ??
7 1
mostarac
Seljacina iz Orlaca
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi