Zaboravite Maracanu i Nou Camp, "Krokodil Arena" u Turskoj je stadion koji vrijedi posjetiti

Dom "Zelenih krokodila"

Zaboravite Maracanu i Nou Camp, "Krokodil Arena" u Turskoj je stadion koji vrijedi posjetiti

Svake godine smo svjedoci pomjeranja granica u izgradnji fudbalskih stadiona, ali ovakav nikada prije nije viđen i sasvim zasluženo već neko vrijeme nosi titulu najinovativnijeg.

Naime, čim je turski superligaš Bursaspor predstavio projekat svog novog stadiona, mnogi ljubitelji fudbala su "zacrtali" da ga jednog dana moraju posjetiti.

Kada je 2015. godine Timsah Arena (u prevodu sa turskog - Krokodil Arena), otvorila svoje kapije i zvanično je postala možda i najoriginalniji stadion na svijetu.

Kopletan stadion je izgrađen u obliku krokodila - u skladu sa nadimkom Bursaspora "Zeleni krokodili", a ovo moderno zdanje ima kapacitet od 43.331 sjedećeg mjesta i podignuto je u skladu sa najnovijim standardima.

Top Komentari

Turgut
Bursa me posjeća na Sarajevo. Super dezajn.
11 2
Ibro
Ovako cemo mi u Bihacu izgraditi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi